Novinky ze světa CTC 2009/2010

21.12.2009 17:35

Takže přátelé,

jelikož máme odjetou první kalendářní půlku šampionátů CTC 2009/2010, pojďme si udělat takové malé resumé.

Na špici se oproti loňsku nic nezměnilo, stejně jako loni o titul bojuje trojička Blejz, Xjan a Holy. Tito tři jako jediní dokázali vyhrát závod. Ostatní se snaží probojovat aspoň na stupně vítězů. Toho letos dosáhli už: Sleeper (v Kataru), FullGas (v Motegi & v Katalánsku), Slunko (v Jerezu), a Chaoss (v Le Mans). Ostatní jezdci zatím na podium nedosáhli avšak pravidelně se snaží bodovat. Zde jsou zajímavá čísla

24 - Tolik jezdců jezdí aktivně šampionat CTC 09/10, všech 24 jezdců, co aspoň jednou jeli závod, dokázali bodovat.

6 - Tolik přišlo nováčků od začátku sezony, počínaje od závodu v Kataru. Tito jezdci byli angažování do týmů, kde nahradili nejezdící jezdce. Jedná se tedy o FullGase (Ducati Haldex Team), Swix (Ducati Haldex Team), MikeD (Yamaha CzechTestCentrum místo Pagerose) a nováček, který debutoval v Katalánsku, Dracek (Yamaha GT Racing místo Mada Maxe ). Tito dva jmenovaní totiž nejezdí z důvodu, že Pageros se nemůže připojit - chyba v routeru a Mad Max má nový PC, kde má žlutou obrazovku a tudíž nemůže jezdit. Od Austrálie taky navíc přišli do CTC jezdci KoOki (ShitkaCZ) a Martin (Kawasaki G.T.R.a Racing Team).

3 - Jak již bylo psáno, trojka značí počet vítězů letošních závodů, co jsou zatím odjety.

2 - Tolik bylo podáno oficiálně protestů. První protest byl po závodě v Motegi (Slunko X Rossi) a druhý pak po závodě v Mugellu (FullGas X Mara). V prvním protestu padl trest 10 sekund, avšak na celkovém pořadí se nic nezměnilo, ve druhém protestu se výsledky taktéž nezměnily. 

 

Další závod je naplnánovan až v roce 2010, jezdci a týmy mají tak třítýdenní pauzu a můžou dobít baterie. Většina z nich stejně nedokáže moc dlouho odpočívat a začne trénovat na další závod v Assenu, který se jede tedy 7. resp. 10. ledna 2010.

 

Organizační tým GP500 přeje veselé Vánoce a štastný nový rok 2010 ! 

 

Dodatky k webu: Web je po každé GP aktualizován o výsledky, v sekci výsledky můžete vidět, jak dopadly jednotlivé závody.

Organizátor Pity

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena www.gp500.cz