Jak správně stáhnout a nainstalovat GP500 ?

01.06.2011 12:00

 

Zde můžete stáhnout samotnou hru GP500, která obsahuje sezonu mistrovství světa silničních motocyklů 500cc z roku 1998. Do této hry se pak vkládají bikesety, které jezdíme.

https://wxatgp500.co.uk/Polfiles/General/BKP_Unknown_250505_GP500VersionLite.ace

Po stáhnutí souboru BKP_Unknown_250505_GP500VersionLite ho rozbalte (musíte mít win rar, pokud vám to bude při rozbalení hlásit chyby, máte starou verzi a musíte si stáhnout novou, novou najdete na www.stahuj.cz).

Až jej rozbalíte tak v adresáři BKP_Unknown_250505_GP500VersionLite budete mít už adresář GP500, který si přesunete tam kde máte ostatní hry popř. kde ste zvyklý mít nainstalované programy. Hra už má v sobě crack ale je potřeba před spuštěním hry nastavit kompatabilitu na Win98 a to tak, že si pravým tlačítkem kliknete na soubor GP500.exe dáte vlastnosti, záložka kompatabilita a tam zvolíte Windows 98.

Po té zkuste hru spustit, nejprve si nastavte vše potřebné v OPTIONS, od grafiky po kontroly jak chcete mít motorku nastavenou na ježdění: accelerate - plyn, break front - přední brzda, break rear - zadní brzda, turn left/right - do leva do prava, lookback - ohlížení, lean - náklony jezdce na motorce, gear up/down - řazení nahoru/dolů, reverse - posouvání motorky dozadu nohama, dashboard mode - režim tachometru z pohledu řidítek. Pak si dejte time trial ci single race, nastavte si SIMULATION, vyberte si danou motorku a vyberte trať kde chcete jet a hra by měla normálně běžet. Pokud vám hra po dojetí závodu skočí do Win s hláškou !MAJOR ERROR! potřebujete si stáhnout jeden patch, Ten najdete tady.

https://wxatgp500.co.uk/Polfiles/ParMis/Parches/PAR_021/PAR_021.htm

Jmenuje se Parche de Ofical Microprose. Ten stáhněte, nainstalujte (cesta musí být stejná jako nainstalovaná hra GP500). Až se vám to nainstaluje, hra by měla už normálně skákat do menu a ne do Win. Tohle instalují jen ti z vás, kterým ta hra padá do win, pokud vám hra nepadá tak se tímto krokem nezabýváte.

Po té se už můžete zabývát stáhnutím našeho Bksetu, který si stáhnete, jednotlivý BKS znamená - obsahuje vždy složku "DATA" tzn pokud máte víc bksetů na stáhnutí stačí vám jeden základ hry, akorát stačí když v adresáři GP500 máte odlišeně pojmenované od sebe jednotlivé složky Data (tj bksety) jako např. DATA CTC, DATA MotoGP a vždy, když chcete si nějaký bkset pustit tak si jen daný adresář Data xxx přepíšete na Data a máte hru s bksetem, který ste si vybrali. Tzn nemusíte stahovat kvůli více bksetům opět holý základ, stačí vám jen jediný, ovšem rozlišovat adresáře Data. Takže já, když mám BKSety různých ročníků MotoGP tak mám jednu složku GP500 a v nich x složek Data, ovšem dané složky Data se liší tím že maj název Data MGP 02, Data MGP 03, Data WSBK a když si chci vybrat BKS třeba roku 2002 tak si adresář Data MGP 02 přepíši jen na Data a je to.  Aktuální BKSet šampionátu CTC pak najdete vždy tady na stránkách v záložce "Na stažení" pod názvem BKS CTC a aktuální ročník.

Pro hraní online potřebujete Hamachi, to stáhnete zde.

www.stahuj.centrum.cz/internet_a_site/sdileni_souboru_(p2p)/hamachi/download/?g[hledano]=hamachi&g[oz]=1.0.3.0

Po nainstalování si nastavte jméno, klikněte si na ten trojúhelník v pravo, dejte připojit k existující síti a do názvu sítě vepište cTc09/10_v1 a heslo je to samé. Pak když budete chtít hrát online s nami tak si vždy opíšete z hamachi IP daného hostitele, spustíte hru, dáte multiplayer, nastavíte TCP/IP, vložíte jeho IP (tu z Hamachi), dáte continue, pak se vám načte jeho místnost s jeho založením, dáte join, a už jste v místnosti kde kecáte s dalšíma hráčema. Nezapomeňte VYPNOUT FIREWALL před spuštěním hry, jinak daného hostitele neuvidíte a vy se tak nepřipojíte.

Pokud se vám hra nehorázně seká, zapomněli jste nastavit kompatabilitu souboru gp500.exe na Win98, v takovém případě musíte na něj kliknout prav. tlačítkem myší, dát vlastnosti, kompatabilita a zaškrtnout Win98.

Pokud vám hra často (jedno až dvě kola) zrychluje a vy končíte v kotrmelcích, jedná se o speed upy, těžko vyřešitelný problém. Normální je mít speed up po 20 minutách.

Pokud se vám hra sekne a objeví se vám žlutá obrazovka, potřebujete starší ovladače ke své grafice. Zde je příznak žluté obrazovky.

V takovém případě můžete ovladače najít a stáhnout na téchto stránkách. Musíte akorát vybrat správnou značku vaší grafiky a označení a pak už jen vyberete ovladače pro příslušný OS tzn Xp 32/64 či Vista 32/64 a stáhnete a nainstalujete. Pak zkusíte hru a žlutá obrazovka by už neměla být.

https://drivers.softpedia.com/get/

https://www.nodevice.com

V tom druhém odkazu si najedete na "companies" a vybere příslušnou značku vaší grafické karty (nejčastěji jsou žluté obrazovky u značky NVidia) a tam už najdete přesný typ ovladače vaší grafické karty, který si stáhnete a nainstalujete.

Pokud to nemůžete najít, přímý odkaz na ovladače k NVidie je zde.

https://www.nodevice.com/driver/company/NVidia.html

Pokud něčemu nerozumíte, prosím, kontaktujte mě na icq 120013219 a já vám poradím.

                                                                                                                                                Pity

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena www.gp500.cz